På denne side vil der løbende blive indsat anmeldelser angående koncerter og diverse udklip fra blade.
Udendørs gudstjeneste Blovstrød Kirke 18. juni 2023
Kære Finn, Ole og ensemble Danske Horn.
Vi siger tusind tak for jeres medvirkning ved vores udendørsgudstjeneste den 18. juni.
Det var en stor fornøjelse at høre jeres dejlige musik og fine akkompagnement ved salmerne. Vi var også glade for de danske sommersange, I spillede efter gudstjenesten. Det skabte en rigtig sommerstemning. Vi håber at høre jer igen.
Med venlig hilsen
Yoko Andersen
Organist ved Blovstrød kirke
Grevinge kirke
30-08-2020
Koncert
(Omtale på kirken hjemmeside op til koncerten)
(Opslag på kirken hjemmeside efter koncerten)
Udtale fra en tilhører:
Dråby Kirke
21-08-2019
Friluftsgudstjeneste
Udtalelse fra kirkens organist.
Mvh Danske Horn
Grevinge Kirke
25-07-2019
Udtalelse fra tilhører
Hver sommer afholder vi en koncert en sommerdag i juli i Grevinge kirke. I år havde vi valgt at få besøg af Danske Horn under ledelse af Ole Andersen. Danske horn er 10 nuværende og forhånd værende blæsere fra henholdsvis Det kongelige kapel og Livgardens musikkorps, som spiller på messinginstrumenter, som alle er lavet i Danmark og som ikke produceres mere.
For at komme med slutningen først – det var en utrolig dejlig oplevelse, med nogle meget dygtige musikere.
Koncerten blev indledt af Ole Andersen, som kort præsenterede de forskellige instrumenter og musikerne og dernæst præsenterede han et meget afvekslende program, hvor vi kom tilbage i tiden med danske melodier og et medley af gamle Vera Lynn melodier, som vi alle kunne sidde og nynne med på.
Ole er en meget underholdende fortæller, som præsenterede alle melodier kædet sammen af historier fra hans lange musikerliv.
Alle gæster var meget imponerede over den høje standard og vi var både rørte, bevægede og højstemte under koncerten, og flere kom efter og foreslog, at vi til næste år hyrede Danske Horn igen til vores sommerkoncert, og det er helt sikkert ikke ganske utænkeligt. De af os, der deltog, vil gerne genhøre dem, og vi ønsker at mange flere får den musikoplevelse, som vi andre fik.
Det er moderne med stjerner og de har fortjent alle de stjerner, der mulige.
Tusind tak for en fantastisk oplevelse.
Lene Sødring
Maglevænget 15
4571 Grevinge
Torsdag den 25 juli 2019, var vi i Grevinge kirke til en formiddagskoncert med ”Danske Horn” under ledelse af Solotrompetist Ole Andersen.
”Danske Horn” er et ensemble af højtuddannede messingblæsere, som spiller på gamle danske instrumenter.
Ole Andersen fortalte om musikken der blev spillet og de forskellige instrumenter i orkesteret, på fremragende vis ledsaget af et flot diashow som fulgte det fine og alsidige repertoire.
Efter koncerten var Grevinge Kirke vært for en let frokostanretning i præstegårdshaven, en dejlig og hyggelig afslutning på en fantastisk koncert.
Hilsen Grete Strauss og Mogens P.
Koncerten i Grevinge Kirke d. 25. juli 2019
På en højsommerdag med op til 31. grader afholdt ”Danske Horn” en koncert i Grevinge Kirke kl. 11.00
Koncerten blev indledt med et nummer på to broncelurer og hermed var niveauet lagt: en komposition af Prins Henrik lød meget smukt og klangfuldt ud i det gamle kirkerum. Herefter introducerede Ole Andersen de mange numre i det alsidige program, hvor han krydrede sine kommentarer med såvel gode informationer som humoristiske bemærkninger.
Fra første til sidste tone i koncerten stod det klart, at alle musikere var professionelle og som ensemble demonstrerede et perfekt sammenspil.
Alle tilhørere – også vores barnebarn på ni år – nød den fine koncert.
Bagefter var der ovenikøbet kaffe og kage i præstegårdhaven.
Der burde have været entré, men der var gratis adgang til koncerten.
Erling Krog
Erling Krog blev i 1965 cand.mag. med musik som hovedfag. I mange år under musikstudiet dirigerede han kor og orkester, og det førte til modtagelse af Musikanmelderprisen for en opførelse af Oehenschläger og Weyses syngespil: ”Sovedrikken.” i 1966. Herefter fik han debut i Tivolis Koncertsal med Sjællands Symfoniorkester. I de følgende år dirigerede Erling Krog flere koncerter i Tivoli. I 1976 dirigerede han gennem et halvt år Sønderjyllands Symfoniorkester, og et par år senere Ålborg Symfoniorkester.
Svar til Lene Sødring, Grete Strauss, Mogens P. og Erling Krog
Mange tak for de pæne ord ved vores koncert.
Mvh Danske Horn
Slangerup Kirke
14-12-2018
Udtalelse fra en tilhører
Til Danske Horn ang. koncert d. 25 november 2018.
En rigtig fin koncert og et rigtig godt projekt !
Hvor var det spændende at overvære ”Danske Horn’s” koncert i Slangerup kirke den 25. november 2018. En fyldt kirke – hvoraf en del at tilhørerne var både professionelle og amatørmusikere, der havde sat sig for at lytte til ”DANSKE HORN”, der med solotrompetist Ole Andersen ”ved roret” præsenterede musik på højt niveau udført af sublime musikere fra de fleste af de toneangivne klassiske orkestrer i Danmark.
At musikken var i orden siger selv – ren vellyd, men projektet var uhyre interessant derhen, at musikken var komponeret af danske komponister lige fra P.E. Lange-Müller over Richard Lindebro til Kim Larsen og ikke nok med dét – idet også alle instrumenterne var fremstillet i Danmark – både i 1800- og i 1900 tallet.
I sandhed må man sige, at den velkendte danske klassiske ”messingsound” kom til udtryk ved koncerten, som Ole Andersen – altid i godt humør – præsenterede med sine altid gode anekdoter om f.eks. instrumenter fremstille hos I.K. Gottfried og også en ”knækbasun”, på hvilken Launi Grøndals basunkoncert blev opført i 1924.
Et meget interessant projekt har set dagens lys og kan forhåbentlig føre til, at den danske musikkultur for fremtiden bliver gemt for eftertiden – i både lyd og instrumenter.
Vi er mange, der glæder os til at høre nyt fra ”Danske Horn”
Hans Schwennesen,
der spiller selv tuba på et fint gammelt tysk instrument (Alexander) .
Svar til Hans Schwennesen
Tak for den dejlige omtale!
Mvh. Danske Horn.
Snoldelev Kirke
12-11-2018
Udtalelse fra en tilhører
Til Danske Horn ang. koncert d. 28 oktober 2018.
Det var ikke ”kun” en koncert – det er et stykke dansk kulturhistorie
”Danske Horn” med Ole Andersen i spidsen spillede deres første offentlige koncert i vores lokale kirke. Jeg forventede at skulle høre musik på virkelig højt niveau, fordi jeg godt vidste, at det var medlemmer af den absolutte Danmarkselite, der kom på besøg, og jeg blev bestemt ikke skuffet. Hvad jeg ikke forventede, var, at jeg skulle opleve et stykke vigtig dansk kulturhistorie.
”Danske Horn” viser sig nemlig ikke ”kun” at være et orkester, men et projekt, med det formål at bevare en del af en særlig dansk musikalsk tradition. Projektets kerne er de horn, som musikerne spillede på. De er alle gamle danskbyggede horn. De fremstilles ikke mere, og nogle af instrumenterne er så sjældne, at de i praksis ikke ses mere. Jeg havde for eksempel aldrig før hørt om en knækbasun. Men Ole Andersen forklarede og demonstrerede på smukkeste vis, at de har en særlig dansk klang, og dette så tydeligt, at det kunne opfattes af et utrænet øre som mit. Repertoiret var også rent dansk, og ledsaget af Ole Andersens forklaringer og af illustrative billeder på et lærred, blev vi blev ført igennem tiden fra ”Drømte mig en drøm i nat” til en hyldest til netop afdøde Kim Larsen. Det var både morsomt og oplysende – og skøn musik.
En del af orkestret er ældre musikere, der har lært denne særlige danske musikalske tradition af generationerne før dem, gennem deres virke steder som fx Det Kongelige Kapel og Den Kgl. Livgardes Musikkorps. Den anden halvdel af orkestret er næste generation, som igennem ”Danske Horn” nu griber stafetten og fører den særlige danske musik, de særligt klingende danske horn og ikke mindst det musikalske håndværk i at frembringe den særligt danske klang videre.
Jeg er utroligt glad for at have oplevet en særlig dansk tradition, som jeg ikke selv havde kunnet finde frem til uden forklaringer og demonstrationer. Desuden er jeg så fuld af beundring for og berørt af det kulturhistoriske element i projektet, at jeg fik lyst at skrive dette til ”Danske Horn” om min oplevelse af deres første koncert. Tak til ”Dansk Horn” for at passe godt på – og dele ud af – vores kulturarv.
Med venlig hilsen Vibeke Bugge Kristiansen.
Svar til Vibeke Bugge Kristiansen
Tak for den smukke omtale!
Mvh. Danske Horn.
21-08-2018
Helsingør dagblad